3 ratkaisua kotimaiselle lampaanvillalle

Olemme aikaisemminkin kirjoittaneet siitä, kuinka harmillista on että jopa 70% kotimaisesta villasta päätyy roskiin, vaikka samaan aikaan villaa tuodaan Suomeen ulkomailta. Tämä on johtunut pääasiassa tuottajahinnan alhaisuudesta. Lisäksi on ollut resurssipulaa pesupaikoista ja kehräämöistä.

Ongelmaan on nyt löytymässä ainakin jonkinlaista helpotusta, tässä muutama esimerkki:

  1. Lapuan Kankurit investoi lampaanvillan kudonta- ja viimeistelylinjastoon sekä villakehräämöön. Laitokset valmistuvat kevään 2022 aikana, ja ensimmäiset suomenlampaanvillalangasta kudotut tuotteet ovat kaupoissa syksyllä 2022. Lue lisää täältä.
  2. Suomalainen yritys Villa & Peite hyödyntää lampaanvillaa peitoissa, tyynyissä ja sijauspatjoissa. Vuodevaatteisiin sopii paremmin karkeampi villalaatu, joka ei sovi langaksi. Lue lisää täältä.
  3. Vainion Taljatukku Oy on ostanut Rantasen Nahkajalostamon, mikä tarkoittaa ainoan Suomessa lampaannahkoja koristetaljoiksi muokkaavan yrityksen säilymistä. Rantasen jalostamo on keskittynyt rahtimuokkaukseen, eli tilat saavat omien lampaidensa taljat muokattuina takaisin. Lue lisää täältä.

Voit lukea lisää aiheesta myös muutaman vuoden takaisesta tekstistämme: https://luonnonvaate.fi/ratkaisuja-kotimaisen-lampaanvillan-hyodyntamiseen/

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!