Kuinka hoitaa nahkatuotteita?

Kuten edellisessä blogiartikkelissa kirjoitimme, nahkatakki on monipuolinen, mutta myös rento vaatekappale! Nahan aktiivisen käytön ohessa huoltaminen on tärkeää, jotta siitä valmistetut vaatteet pysyvät käyttökelpoisina mahdollisimman pitkään. Huollon kannattaakin lähteä puhdistamisesta – nahan huoltoon et joka kerta tarvitse sen kummempia käsittelyaineita, vaan pikainen harjauskin tekee jo paljon.

Pintanahka on yleisimmin käytetyin nahkatyyppi ja sitä käytetäänkin vaatteiden lisäksi myös jopa verhoilun valmistuksessa. Pintanahalla on tasainen pinnoite, joten se hylkii vettä. Täten esimerkiksi kengät tai käsilaukut on hyvä valmistaa pintanahasta – näiden on tärkeää olla käyttökelpoisia kelistä riippumatta! Tällaisten pintanahkasta valmistettujen vaatekappaleiden hoitoon kuuluu esimerkiksi vahat, lankit ja vastaavat viimeistelyaineet – varovainen on kuitenkin syytä olla, jottei vahingossa riko pintaa ja tee siitä näin epäsiistin näköistä.

Jos pintaa kuitenkin hieman rikotaan, esille paljastuu nupukkinahkaa. Sen hoidossa voi olla hieman varmempiotteisempi, koska riskiä pinnan rikkomisesta ei ole. Hoidossa voi käyttää pelkkää vettä, mutta tarvittaessa saippuastakin voi olla apua. Mokka- ja haljasnahat ovat toinen nahkatyyppi, joille ominaista on muita nahkatyyppejä herkempi likaantuvuus. Luontaisesti nämä nahat eivät toimi hyvin veden kanssa, vaan tärkeää on asianmukainen suojaus ennen esimerkiksi ulkokäyttöä.

 

Aiheesta tarkemmin: https://www.varusteleka.fi/fi/article/kengat-ja-niiden-hoito-kansalle-ymmarrettavaksi/52905

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!