Luonnonmateriaalien peseminen

Luonnonmateriaalien huoltamisessa peseminen on keskeinen osa, sillä sen avulla vaatteiden kestoa voi pidentää ja näin välttyä ostamasta jatkuvasti uusia vaatteita. Ennen lempivaatteen laittamista pesukoneeseen kannattaa käyttää hetki ja perehtyä mistä materiaalista se on valmistettu ja millainen pesutapa on paras juuri kyseiselle materiaalille.

Villavaatteet kannattaa ensisijaisesti tuulettaa ja tahrat poistaa paikallisesti. Neuleissa vastaavasti nyppyyntyminen voi olla ongelmaksi. Nyppyyntymisen ehkäisemisessä auttaa usein yksinkertaisesti harjaaminen. Myös nukkakammalla käsittely parantaa neuletta!

Miellyttävä pellava on myös pitkäikäinen materiaali oikein huollettuna. Pellavaiset materiaalit kannattaa pestä erillään muista pyykeistä ja kastella ne ennen koneeseen laittamista.

Myös vuodevaatteiden pesuun kannattaa kiinnittää huomiota: esimerkiksi untuvatuotteissa on hyvä kiinnittää huomiota pesuun 60 asteessa. Puhtaissa vuodevaatteissa on nimittäin mukava nukkua ja säännöllisesti hoidettuna ne pysyvät pidempään käyttökelpoisena.

 

 

Aiheesta tarkemmin: https://www.martat.fi/marttakoulu/kodinhoito/pyykki/pese-oikein/

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!