Vuoden 2023 luonnontuotteet

Luonnonmateriaaleiksi voidaan lukea vaatteiden lisäksi myös luonnosta saatavia tuotteita! Suomessa jokamiehenoikeudet mahdollistavat esimerkiksi marjojen ja sienten keräilyn metsästä. Tämä onkin mahdollisuus, johon kannattaa tarttua. Luonnosta saatava ravinto on puhdasta ja ravintorikasta, mutta lisäksi keräilemällä tuotteita luonnosta voi vaikuttaa omalta osalta laajemminkin siten, ettei tuotteiden kuljettamisesta synny turhaan päästöjä. Iso osa sadosta jää myöskin vuosittain keräämättä, joten luonnontuotteita riittää jokaiselle innokkaalle keräilijälle!

Arktiset Aromit ry ja Marttaliitto valitsivat vuoden 2023 luonnontuotteiksi marjoista puolukan, sienistä haaparouskut ja yrteistä poimulehden. Puolukka on säilyvyydeltään hyvä ja se sisältää runsaasti vitamiineja. Haaparouskut sopivat useisiin eri ruokiin, kuten salaatteihin ja kastikkeisiin ja ovat myös vitamiinipitoisia! Poimulehtiä löytyy usein ojanpientareilta sekä niityiltä ja ne sopivat hyvin kuivattavaksi talven varalle.

Tarkemmin näistä kolmesta vuoden 2023 luonnontuotteesta Marttojen sivuilla: https://www.martat.fi/ajankohtaista/vuoden-2023-luonnontuotteet-ovat-puolukka-haaparouskut-ja-poimulehti/

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!