Joululahjavinkit

Joulun lähestyminen on ihanaa, mutta osalle se aiheuttaa myös stressiä. Mitä äidille joululahjaksi, mitä poikaystävälle joululahjaksi, mitä lemmikkikilpikonnalle joululahjaksi…? Toisaalta läheisiä on kiva muistaa, mutta toisaalta ei tekisi mieli ostaa enää yhtään uutta tavaraa tähän maailmaan. Yksi hyvä ja vastuullinen joululahjaidea on erilaiset palvelulahjakortit: kampaajat, hierojat, ravintolat, tai erilaiset elämykset kuten pakohuone, kylpylä, hohtominigolf tai sisäsurffaus.

Jos kuitenkin suosit perinteistä pakettia, vastuullisinta on hommata luonnonmateriaaleista valmistettuja lahjoja. Suuren osan voit myös valmistaa itse, mikä tietysti lisää lahjan tunnearvoa. Tästä listasta löydät meidän hyväksi todetut joululahjavinkit:

  1. Villapaita tai villasukat. Näille on aina tarvetta Suomen talvessa. 100% villasta ja itse neulottuna tietysti mieluiten, mutta ajan käydessä vähiin hyvä vaihtoehto on myös ostaa tuotteita joulumyyjäisistä pienyrittäjiltä.
  2. Mehiläisvahakynttilät. Hyväntuoksuinen, ilmaa puhdistava ja kauniisti palava vaihtoehto tavallisille kynttilöille. Myös näitä voit tehdä itsekin, esimerkiksi helpommalla tavalla tai hieman monimutkaisemmalla tavalla. Valmiina löydät niitä myös esimerkiksi Bee Cleveriltä tai Kaurilan Saunalta.
  3. Pellavapyyhe. Tehokkaasti kosteutta imevä pyyhe esimerkiksi joulusaunaa varten. Myöskin mahdollista ommella itse pellavakankaasta, mutta valmiina löytyy myös esimerkiksi Lapuan Kankureilta tai Jokipiin Pellavalta.

 

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!