Neulomisen ABC

Onko koulun käsityötunneista vierähtänyt jo tovi? Mutta silti kylmänä talvipäivänä itse tehty pipo, lapaset tai villasukat houkuttelisivat. Itse tehdyt vaatteet ja asusteet ovat ekologisia, jos valitset oikeanlaiset materiaalit, sekä pitkäikäisiä, sillä saat valita täysin vapaasti itseäsi miellyttävän värin ja mallin, joista todennäköisemmin pidät vielä monenkin vuoden päästä. Siksi kokosimme teille neulomisen ABC:n!

Näillä ohjeilla pääset uudessa harrastuksessasi liikkeelle:

  1. Varaa aikaa ja ole kärsivällinen. Muista, että uuden taidon oppiminen vie aikaa, eikä kaikkea voi heti osata täydellisesti.
  2. Päätä mitä haluat neuloa. Kaulahuivista on hyvä aloittaa, ja taidon kehittyessä voi siirtyä villasukkien ja lapasten kautta vaikka villapaitaan.
  3. Hanki materiaalit. Muovisten puikkojen sijaan nykyään saa myös esim. ruusupuusta tai koivusta valmistettuja puikkoja. Lanka tulee valita tuotteen mukaan. Luonnollisia vaihtoehtoja on muun muassa 100% villa, alpakka, bambu tai nokkonen.
  4. Ala neulomaan! Netistä löytyy monia selkeitä ohjeita kuvien sekä videoiden kanssa. Linkkasimme alle yhdet todella selkeät ohjeet. Kun perus neulominen sujuu, googlaamalla löytyy myös ohjeita haastavampien vaatteiden luomiseen.

Ekologisia lankoja sekä muita tarvikkeita löydät täältä:

https://www.ekolikka.fi/

Kun olet valmis aloittamaan neulomisen, suuntaa selkeitä ohjeita varten tänne:

https://www.novitaknits.com/fi/fi/tutorials/stickning/novita-oikean-silmukan-neulominen

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!