Suomalaiset kannattavat kotimaisia luonnonmateriaaleja

Luonnonmateriaalit ovat vahvassa suosiossa suomalaisten keskuudessa. Jopa 84% suomalaisista suhtautuu kotimaisten luonnonmateriaalien, kuten nahka, turkis ja villa, käyttöön vaatetuksessa myönteisesti, selvisi tuoreessa FIFURin Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä (2/2020). FIFURin toiminnanjohtaja Marja Tiuran mukaan tämä kertoo ihmisten halusta tehdä vastuullisia ja kestäviä vaatevalintoja. Hänen mukaansa esimerkiksi biohajoava turkis on yksi kestävistä valinnoista.

Tämä on hieno uutinen monesta näkökulmasta. Ensinnäkin, luonnonmateriaalit ovat ympäristöystävällinen valinta kahdesta syystä. Ne ovat kestäviä, joten niiden käyttöikä on pitkä, mutta lisäksi myös niiden kierrättäminen on tekokuitujen kierrättämistä helpompaa. Toiseksi, kotimaisten tuotteiden suosiminen on ympäristöteko kuljetuspäästöjen minimoimiseksi sekä se tietysti tukee myös suomalaista yrittäjyyttä, suomalaisten työllistymistä sekä Suomen taloutta.

Lue lisää kyselyn tuloksista: https://fifur.fi/ajankohtaista/artikkeli/enemmisto-55-tukee-kotimaista-sertifioitua-turkiselainkasvatusta

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!