Suomalaiset luonnonvaatteet

Kevään aikana olemme esitelleet Instagram-sivullamme suomalaisia luonnonmateriaaleja hyödyntäviä vaatebrändejä. Tässä vielä nämä listattuna sekä muutamia lempparijuttuja heistä:

Vestiarium: 

Muutamia faktoja Vestiariumista: yritys kompensoi kaikki päästönsä istuttamalla puita Tansaniaan, vaatteet valmistetaan lähituotantona Tuusulassa ja Tallinnassa ja täydellisen istuvuuden takaamiseksi pieniä muutoksia vaatteisiin saa ilman lisäkustannuksia.

Shy Vibes Club: 

Shy Vibes Club on vuonna 2017 perustettu vaatemerkki, joka valmistaa vaatteensa lähituotantona Suomessa ja Virossa. Vaatteet tehdään suurimmaksi osaksi luonnonmateriaaleista, kuten puuvillasta ja villasta, joista myös iso osa on kierrätettyjä. Heidän mottonsa on ”Awesome clothes for awkward situations”, mitä sitä voisi enempää vaatteiltaan toivoakaan!

PURA Finland:

Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa, ne ovat klassisia eli kestävät pitkään, ja suuri osa sisältää 100% villaa tai pellavaa! Lisäksi heillä on PURA x PURE WASTE yhteistyömallisto Pure Wasten kanssa, ja tämän malliston vaatteet on valmistettu 100% kierrätysmateriaaleista.

NOSH Women:

Vaatteiden pääraaka-aineena on luonnonmukaisesti kasvatettu ja sertifioitu luomupuuvilla. Vuonna 2018 Nosh Company palkittiin Suomen Tekstiili & Muoti ry:n tunnustuspalkinnolla perusteena mm. liike- ja tuoteidean omaperäisyys, vastuulliset toimintatavat ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Myssyfarmi:

Jos jollekin on epäselvää, mitä myssyllä tarkoitetaan, tässä suoraan Myssyfarmin sanakirjasta: “Myssy = Meidän aidosti luonnonmukainen villapäähine, jollaista et ole nähnyt koskaan aiemmin.” Kaikki myssyt neulotaan käsin paikallisten Myssymummojen toimesta, paikallisten suomenlampaiden luonnonmukaisesta villasta.

 

Lue näistä lisää:

https://vestiarium.net

https://www.shyvibesclub.com

https://www.purafinland.com

https://nosh.fi

https://www.myssyfarmi.fi

 

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!