Joululahjoja luontoystävällisesti

Joulun lähestyessä on jo aika miettiä joululahjojen hankintaa. Helppona ratkaisuna tulee usein avattua lempiverkkokauppa tai mentyä kaupungille ostoksien tekoa varten. Jos kuitenkin haluaa säästää sekä maapalloa että omaa taloutta, kannattaa harkita myös muita vaihtoehtoja. Kulutuksesta  ja siitä, miksi ostamme jatkuvasti uutta, kirjoitimme aiemmin blogissamme.

Eräs vaihtoehto lahjaksi on nykyään entistä suositummat lahjakortit. Näitä voi ostaa paitsi eri harrastuksiin ja palveluihin, mutta omaperäinen idea on tehdä lahjakortti johonkin itse tekemäänsä asiaan. Tällainen voi olla esimerkiksi lupautuminen viikkosiivouksesta vastuulliseksi tietyn aikaa.

Jos taas tavaralahjan antaminen tuntuu enemmän omalta jutulta, kannattaa uuden ostamisen sijaan ensin tarkistaa vaatekaapit, josko sieltä löytyisi lahjaksi sopivaa. Sinulle vanha vaate voi olla toiselle aivan uusi. Esimerkiksi kaapin pohjalle jääneet turkikset ovat oiva lahjaidea.

Myös muut luonnonmateriaaleista valmistetut vaatteet, esimerkiksi villapaidat tai pellavasta valmistetut pyyhkeet ovat oiva, sekä kestävä lahjaidea.

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!