Joulu – kulutuksen aikaa

Joulu on perinteisesti kulutuksen aikaa. Suomalaiset käyttävätkin juhlaan keskimäärin 530 euroa aikuista kohden, ja panostavatkin siihen juhlapyhistä kaikkein eniten. Kuitenkaan ihan ilman kulutusta ei tämä tapahdu. Kulutus keskittyy ennen joulua olevalle ajalle, mutta myös joulun välipäiville. Myöskään ei pidä unohtaa viime vuosina Suomessakin yleistynyttä Black Fridayta, joka pidentää joululle ulottunutta kulutusjaksoa entisestään.

Joulun viettämistä ei tarvitse sentään jättää välistä kulutustaakan vuoksi, vaan yksilönäkin voi pohtia mahdollisuuksia vaikuttaa kulutukseen. Tässä vinkkejä siihen.

  1. Hanki joululahjat ympäristöystävällisesti: aina ei tarvitse ostaa uutta.
  2. Kiinnitä huomiota myös joulukoristeisiin: esimerkiksi tuttavalta saattaa löytyä ylijääneitä koristeita, joita voisit hyödyntää kotonasi.
  3. Jos et tarvitse, niin älä osta. Tämä on paras tapa toimia ekologisesti.
  4. Kiinnitä huomiota siihen, mistä materiaalista vaikkapa ostamasi vaatelahjat on valmistettu. Luonnonmateriaalit ovat hyvä valinta jos haluat antaa kestävän sekä ekologisen lahjan.

Lisää aiheesta: https://www.motiva.fi/ajankohtaista/blogit_ja_podcastit/meidan_suulla_-blogit/2020/kulutushysteriasta_joulun_rauhaan.15943.blog

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!