Vastuullisuus kodin sisustamisessa

Kevään koittaessa ja valon määrän lisääntyessä tulee usein mieleen ajatella myös sisustamista. Vaikka usein vastuullisuusnäkökulma korostuu lähinnä vaatteissa, on asia hyvä pitää mielessä myös kotia sisustaessa. Varsinkin kookkaissa kodintekstiileissä ympäristövaikutukset voivat kertaantua entisestään. Tässä onkin viisi täsmävinkkiämme siihen, kuinka pyrkiä olemaan mahdollisimman vastuullinen kodin sisustusaskareissa.

  1. Kevään tullen kannattaa käydä esimerkiksi kodinhoitohuoneen kaapit lävitse: Onko siellä esimerkiksi jokin harvemmin käytetty tekstiili, josta voisi olla iloa uuden sijasta?
  2. Jos on tarvetta ostaa uusi tekstiili, niin on hyvä panostaa ajattomiin kuoseihin.
  3. Pyri tutkimaan tekstiilin laatua ennen sen ostamista.
  4. Tekstiilin materiaalissa kannattaa harkita, josko luonnonmateriaalista tehty tekstiili olisi mahdollinen. Perinteisistä materiaaleista esimerkiksi nahka on hyvä vaihtoehto. Vähemmän tunnetun tencelin valmistus vie puolestaan 20 kertaa vähemmän vettä kuin puuvillan viljely, joten sekin on ympäristötietoinen valinta sisustuskysymyksissä!
  5. Tutustu valmistajaan ennen ostopäätöstä! Vastuullinen valmistaja on kirjannut keskeisimmät seikat materiaalista verkkosivuilleen, ja tällöin vastuullisuusnäkökulman huomiointi on helpompaa.

 

Lisää aiheesta: https://www.meillakotona.fi/artikkelit/vastuulliset-kodintekstiilit ja https://www.martat.fi/marttakoulu/omaan-kotiin/kodin-tekstiilit/

 

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!