Kapselivaatekaapilla helpotusta asun valintaan

Ihana syksy lähestyy ja kohta pääsee käyttämään neuleita. Stressitasot laskee ja voi vaan keskittyä teekupin tyhjentämiseen rankkasateen ropistessa ikkunaan? Nope.

Jokainen meistä tietää sen fiiliksen, kun ajatus ihanista ruskapäivistä oversized-neuleisiin kääriytyneenä lämmittää mieltä. Mutta sitten tajuaa, että suurin osa neuleista on aivan nukkaantuneita (koska akryyli) tai ainakin kesän jäljiltä myttynä kaapin pohjalla. Ei kehtaa laittaa päälle.

Silloin iskee fiilis “Miksi mulla on näin paljon vaatteita?!”. Kun vaatekaappi on täynnä vaatteita, kerääntyvät lempparitkin kaapin pohjalle. Se ei tee hyvää vaatteelle, mutta tekee myös asujen valinnasta vaikeaa. Miten päästä eroon vaatepaljoudesta?

Oletko jo törmännyt KonMari -kirjaan? Kirjassa Marie Kondo kertoo, miten järjestää vaatekaappinsa niin, että asuja on helpompi koota kaapista. Tämä vaatii vaatteiden läpikäyntiä ja järjestämistä ja jopa osasta luopumista. Marien mukaan kaappiin jäävän vaatteen on herätettävä iloa omistajassaan.

Emme ehkä ole täysin sitä mieltä, että jokaisen vaatteen tulisi olla suuren ilon lähde, mutta turhien vaatteiden karsiminen helpottaa kyllä arkipäivää. Kun kaapissa on vähemmän vaatteita, pysyvät ne parempina jo ihan tilan takia mutta myös siksi, että kun tuntee vaatteensa, on niitä helpompi muistaa huoltaa oikein. Tällöin laatuvaate, kuten turkistakki tai villaneule, kestää käytössä pitkään, kun niitä huolletaan kunnolla.

Kun olet raivannut vaatekaapin väljäksi, älä hairahdu ostelemaan sinne mielin määrin lisää täytettä. Vaatekaapin uudelleen järjestelyssä poistin noin sata vaatetta ja ostin tai sain kuusi uutta. – Anna

Vaatekaappia, joka perustuu kausittaisiin tarpeisiin, kutsutaan kapselivaatekaapiksi. Sen ideana on, että vaatekaappiin jätetään esimerkiksi kesän ajaksi vain kesällä käytettävät vaatteet ja muiden kausien vaatteet viedään varastoon säilöön. Tarkoituksena on myös, että vaatekaapissa olisi vaatteita, joita on helppo yhdistellä. Näin asujen suunnittelu on helpompaa.

Kapselivaatekaappi sisältää tyypillisesti 10-40 vaatetta, mutta sääntöjä ei ole, jokainen valitsee itselleen sopivan määrän. – Minimaattori

Kapseloimalla vaatekaappinsa säästää rahaa ja aikaa. Myös stressitasot vähenevät, kun pukeutumisen miettimiseen ei tarvitse käyttää puolta tuntia joka päivä. Jos kaipaat selkeyttä vaatekaappiisi, lue lisää alla olevien linkkien kautta.

Lisää aiheesta:
https://minimaattori.com/2018/11/21/kapselivaatekaappi/
https://anna.fi/lifestyle/muoti/enaa-pukeutumisongelmia-nain-kokoat-taydellisesti-toimivan-kapselipuvuston-omista-vaatteistasi

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!