Kirppikseltä vintagea päälle

Syksyn tullessa kesäkirppikset sulkevat ja tyhjä kolo jää sydämeen. Kesäisessä hellesäässä Hietsun kirppistä kierrellessä mielen valtasi niin kovin nostalginen olo: ”Noita Marimekon vaatteita mun mummolla oli aina mökillä!”. Marimekko nostaa päätään, myös vintage-vaatteiden osalta.

Jos katsoo nettikirppiksiä, Marimekkoja ja muita vintageihanuuksia etsitään antaumuksella, Unikkoa on pakko saada. Luonnonvaatteita voikin kirppiksiltä aika huoletta ostaa, ne säilyttävät hyvin muotonsa useita vuosikymmeniäkin materiaalin kestävyyden takia. Etenkin pellava ja puuvilla sekä turkis ja nahka, kestävät vuosikymmeniä oikein huollettuna. Tosin kannattaa muistaa, ettei mikään kuluttaminen ole kestävää, kun sitä harrastetaan liikaa. Etenkin keinokuituvaatteet ovat usein jo kirpparilla huonossa kunnossa, eivätkä ne parane kotona.

Nettikirppiksellä vauhti on valttia, mutta fyysisillä kirppiksillä paljon on tuurista, mutta myös tietämyksestä kiinni. Kirppisshoppailijat sanovatkin usein, että pitää tietää mille kirppikselle menee. Me inspiroiduimme Inka Pietilän listauksesta Suomen kirppiksistä, ja sormet syyhyävätkin nyt kirppistelemään. Lue listaus alla olevan linkin takaa.

Lue lisää:

http://www.inkapietila.fi/2019/08/suuri-kirppislistaus.html

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!