Kestävät suomalaiset vaatemerkit

Yhä useampi on kiinnostunut kiertotaloudesta ja vastuullisuudesta jokapäiväisissä valinnoissaan. Koska vaateteollisuus on yksi eniten ympäristöä kuormittavista teollisuuden aloista, on siihen liittyvät valinnat erityisen tärkeitä. Meidän onneksemme moni suomalainen toimija alalla on edelläkävijä monikansallisiin suurtoimijoihin verrattuna. Ongelmana on, että kuluttajan voi olla vaikea etsiä tietoa pienten yritysten vastuullisuudesta.

Tähän ongelmaan ratkaisuna FINIX – kestävät tekstiilisysteemit -tutkimushanke julkaisi listan tekstiilialan toimijoista, jotka tukevat tekstiilialan muutosta kohti kiertotaloutta ja vastuullisuutta sekä lisäävät työllisyyttä Suomessa.

“Juuri nyt valinnoilla voi vaikuttaa tavallistakin enemmän. Tekstiilialan sertifikaatit ja ympäristömerkit ovat kuitenkin erityisesti pienille toimijoille vaivalloisia ja kalliita hankkia. Kuluttajille puolestaan on haastavaa etsiä tietoa pienien yritysten vastuullisuudesta. Siksi halusimme tarjota nopean avun vastuullisten valintojen tekemiseen vaikeassa tilanteessa. Listan yritykset ovat tutkijoidemme arvioimia”, kommentoi vastuullisen liiketoiminnan professori Minna Halme Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Tutustu listaan täällä: https://finix.aalto.fi/kestavavaate-kampanja/

 

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!