Opas kylmässä selviytymiseen

Onko mitään inhottavampaa kuin lähteä ulkoilemaan pirteään pakkassäähän vain huomatakseen kymmenen minuutin päästä, että on liian kylmä ja täytyy kääntyä takaisin? Tai toisaalta, onko mitään ihanampaa kuin retki aurinkoisena pakkaspäivänä, jolloin mikään ei ole pielessä ja olokin on lämmin? Kun kelit kylmenevät, täytyy pukeutumiseen kiinnittää erityistä huomiota. Keräsimme tähän kolme tärkeintä vinkkiä oikeanlaisen vaatetuksen valintaan kylmällä säällä:

  1. Pukeudu kerroksittain. Ihoa vasten suosittelemme lämmittävää, mutta kosteutta sitovaa kerrosta. Tähän tarkoitukseen esimerkiksi villainen alusasu on täydellinen. Uloimmaksi kerrokseksi kannattaa valita veden- ja tuulenpitävä materiaali.
  2. Käytä lämpimiä materiaaleja. Luonnonmateriaalit ovat tehokkaita lämmikkeitä, joten suosi esimerkiksi merinovillaa tai turkista. Tutki myös vaatteiden materiaalit tarkasti. Mitä enemmän esimerkiksi villakangastakissa on oikeasti villaa, sitä tehokkaammin se lämmittää.
  3. Valitse tutut vaatteet. Pitkälle talviselle reissulle ei kannata pakata mukaan juuri joululahjaksi saatua uutta takkia. Koska sen ominaisuuksista ei ole aikaisempaa kokemusta, voi tiedossa olla ikäviä ja kylmiä yllätyksiä.

Lue lisää kylmältä suojautumisesta sekä luonnonmateriaalien hyödyistä:

https://www.kylmainfo.fi/kylmalta-suojautuminen/

https://luonnonvaate.fi/luonnonmateriaalit/

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!