Puukuitu tuo uusia mahdollisuuksia vaatteiden tuotantoon

Suomi on yksi maailman metsäisimmistä maista. Suomen ilman sanotaan olevan puhtainta koko maailmassa. Metsä ei ole vain rentoutumisen lähde vaan nyt myös lähde ekologiselle vaatekuidulle. 

Suomessa puuta riittää, ja nyt siitä on ruvettu hyötymään uudella tavalla. Suomalaisia puusta valmistettavia kangaskuituja on jo useampi. Kotimaiset Spinnova sekä Ioncell valmistavat kuituja, jotka on valmistettu puusta tai selluloosasta ja kierrätetyistä materiaaleista. Nämä kuidut ovat paitsi ekologisia, myös mahdollisesti antibakteerisia, sillä puu on luontaisesti antibakteerinen aine.

Uusissa puukuiduissa materiaalin tuotannon kustannukset ja esimerkiksi tuotantoon vaadittavan veden määrä on vain murto-osa esimerkiksi puuvillasta tai bambusta tehtävään lankaan verrattuna. Näin niiden ympäristöjalanjälki tulee olemaan tuotannon alkaessa huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi viskoosin tuotantoprosessissa. Kuidun voi yleensä uudelleenkierrättää tai vaikka kompostoida. Lisäksi, näistä materiaaleista ei irtoa mikromuoveja. 

Tulevaisuus tuo tullessaan siirtymistä kohti käytettyjen vaatteiden ostoa mutta myös uusien kuitujen ja materiaalien hyödyntämistä vaatteiden valmistuksessa. Jos haluat lukea lisää näistä uusista materiaaleista, löydät paljon tietoa sivuiltamme, mutta myös Spinnovan ja Ioncellin nettisivuilta. Aiheesta on myös paljon tutkimustietoa saatavilla esim. Googlessa.

Lue lisää:

https://luonnonvaate.fi/materiaalit/puu/

https://spinnova.com/our-method/sustainability/

https://ioncell.fi/

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!