Saga Furs: Kuka muodistaisi turkkisi? Pirjo on käsityöläinen 30 vuoden ammattitaidolla

Vintage-turkis on monipuolinen ja laadukas materiaali, jonka uudelleenkäytön mahdollisuudet ovat rajattomat. Ideoita on tuhansia, mutta yksi asia on varma – vaativa materiaali kannattaa uudistaa yhdessä ammattilaisen kanssa, sillä uudistaminen vaatii vahvaa käsityötaitoa.

Laadukkaat ja persoonalliset vaatteet ovat tämän hetken tärkein trendi. Massamuodin kaudella ylellisyyttä on valita vähemmän mutta paremmin.

Vintage-turkis on laadukas ja monikäyttöinen materiaali, jonka ekologinen taakka on pieni; turkis on käytössä vuosikymmeniä. Hyödyntämällä olemassa olevia materiaaleja ja työstämällä vanhasta uutta suomalaisen käsityöammattilaisen kanssa saa käyttöönsä kestävän ja persoonallisen – ja ennen kaikkea lämpimän – vaatteen.

Kotimainen turkis on tuonut ripauksen ylellisyyttä suomalaiseen pukeutumiseen jo vuosikymmenien ajan. Isoäitiemme lempivaatteet olivat näyttäviä luomuksia, jotka oli valmistettu ammattilaisten osaavissa käsissä ja ateljeissa, ja niistä myös huolehdittiin tarkasti ja syvällä kunnioituksella.

Kestävyytensä vuoksi vintage-turkis on käyttökelpoinen yhä edelleen. Ne ovat lahja ajalta, jolloin vaatteet valmistettiin lähes poikkeuksetta lähituotantona, ja turkikset olivat useimmiten suomalaista käsityötä. Ne ovat aikakaudelta, jolloin laadukkaita vaatteita myös arvostettiin – turkiksesta pidettiin huolta ja siksi suurin osa niistä on säilyttänyt upeutensa 2010-luvulle. Monessa perheessä tämä ekologinen aarre on sukukalleus, joka siirtyy äidiltä tyttärelle. Nykyään second-hand-turkiksia onkin käytössämme enemmän kuin koskaan.

Näiden ajatusten ympärille syntyi Vintage Saga -kampanja. On aika nostaa turkis sille kuuluvaan asemaan ja hyödyntää kaunis ja kestävä luonnonmateriaali.

Turkista muodistamalla muokkaat vaatteen omaan makuusi sopivaksi. Siitä kannattaa hyödyntää pienimmätkin palat, ja luoda niistä esimerkiksi näyttäviä tyynyjä tai lämmittäviä asusteita kuten hattuja tai huiveja.

Älä anna vintage-turkiksen unohtua kaappiin, vaan anna sille uusi alku. Vintage-kampanjan toteuttavat yhteistyössä Saga Furs ja Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry Profur.

Lue lisää Saga Fursin sivuilta http://vintage.sagafurs.com/vinkit/

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!