Vaatteiden ja kenkien huolto

Monilta löytyy kaapista tarrarulla sekä jonkinlainen kenkien suojasuihke, osalta ehkä jopa silitysrauta. Näilläkin pääset jo alkuun vaatteiden ja kenkien huollossa, mutta muutamalla lisävälineellä saat vaatteesi ja kenkäsi kestämään kauniina vielä paljon pidempään.

Tässä listattuna muutamia tehovinkkejä vaatteiden ja kenkien huoltoon:

  • Luonnonharjaksinen vaateharja: Tällä saat pois kuran sekä pölyn, joten vaatteiden pesuväli pitenee. Vaateharja on tehokkaampi kuin yleisemmin käytetty tarrarulla.
  • Vaatteiden höyryttäminen: Ryppyjen silottamisen lisäksi höyryttäminen puhdistaa vaatteiden kuituja. Höyrytys voi auttaa myös farkkujen polvipusseista eroon pääsemisessä. Höyrytin vie vähemmän tilaa kuin silitysrauta ja -lauta, joten se on hyvä väline erityisesti pieneen asuntoon.
  • Kenkäharja: Kenkien säännöllinen harjaus auttaa pitämään ne puhtaina. Erityisesti nahkakengät kannattaa harjata puhtaiksi liasta.
  • Lepopäivät: Myös vaatteet ja kengät tarvitsevat lepopäiviä palautuakseen. Villaneuleiden kuidut palautuvat levossa, ja neule puhdistuu vaivatta tuulettumassa. Kun samoja kenkiä ei käytä joka päivä, nahka saa palautua ja lesti pysyy kauniina.

 

Lue lisää täältä: https://www.iltalehti.fi/muoti/a/8128d16b-782a-41c8-b9ed-351342bcaee8

Tai esimerkiksi täältä: https://luonnonvaate.fi/vaatteiden-kevathuolto/

 

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!