Vaatteiden keväthuolto

Kun ilmat lämpenevät, tulee aika, jolloin talvivaatteet sullotaan piiloon varaston perukoille ja värikkäät ja kevyet kesävaatteet kaivetaan esiin piristämään kesän odotusta. Jos kesävaatteet on syksyllä malttanut huoltaa ja pakata hyvin, ne voi nyt hyvillä mielin ottaa suoraan käyttöön. Jos näin ei ole jaksanut tehdä, ne kaipaavat hieman enemmän kohennusta. Sama pätee talvivaatteisiin, mikäli nyt jaksat nähdä vaivan ja käyttää aikaa niiden huoltamiseen, säästyt tältä vaivalta syksyllä.

Tässä perusohjeet vaatteiden keväthuoltoa varten vaatekappaleittain:

Kengät

Kankaiset kengät voi pestä pesukoneessa tai käsin. Nahkaiset kengät voi pyyhkiä mikrokuituliinalla liasta ja pölystä, ja sen jälkeen käsitellä suojasuihkeella. Tarvittaessa esimerkiksi korkolaput voi vaihdattaa suutarilla.

Vaatteet

Poista ummehtunut haju lisäämällä huuhteluaineen sijaan etikkaa pyykin sekaan. Mahdollisen nukan voit poistaa nukanpoistajalla tai höylällä. Jos väri näyttää haalistuneelta, värjää vaatteet uudestaan pesukoneessa tai käsin tekstiilivärin avulla.

Huivit ja laukut

Rypistyneet huivit saat uuteen uskon pesemällä sekä silittämällä ne. Nahkalaukut voi hoitaa samalla tavalla kuin kengätkin, pyyhkimällä liat sekä suojaamalla suojasuihkeella.

Lue lisää ohjeita täältä: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kevatvaatteet-talviteloilta-huolla-nain-ennen-kayttoonottoa/4909934#gs.3bznft

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!