Kaktusnahka ja omenanahka – what?

Olemme aiemmin kirjoittaneet muun muassa ananas- ja sieninahasta, mutta ”nahkaa” voi valmistaa myös esimerkiksi kaktuksesta, omenista, tai jopa viinirypäleenkuorista. Kasvipohjaiset nahat tai kasvinahat ovat kasvava trendi, kun yhä useampi yritys etsii uusia materiaali-innovaatioita ekologisen muodin tuottamiseen. Seuraavaksi faktoja kaktus- sekä omenanahasta.

Kaktusnahka

Esimerkiksi ASK Scandinavian käyttämä Desserto®-nahka saadaan luonnonmukaisesti kasvatetuista viikunakaktuksista. Kaktus pärjää sadevedellä, toisin kuin esimerkiksi puuvilla, joka vaatii paljon kasteluvettä. Kaktusnahka näyttää nahalta, ja osan mielestä jopa tuoksuu nahalta. Se on ominaisuuksiltaankin nahan kaltaista – kestävää ja pehmeää.

Omenanahka

Omenanahkaa käyttää muun muassa Miomojo suunnittelemassaan Prima Linea Apple Skin -mallistossaan. Malliston tuotteet on valmistettu Italiasta tulevista omenoista. Omenia ei sentään poimita suoraan puusta, vaan käytetyt omenat ovat elintarviketeollisuuden ylijäämäomenoita, jotka päätyisivät muuten tuhottaviksi.

 

Lue lisää ASK Scandinavian kaktusnahasta: https://yle.fi/uutiset/3-11899476 ja https://www.askscandinavia.com/fi
… ja Miomojon omenanahasta: https://miomojo.fi/

 

Kuva: Unsplash

Jaa artikkeli
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google

Tilaa uutiskirjeemme!